Monday 3 September 2012

ΙΑΜΣΑ και Αιγυπτολογική Ομάδα Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου!

 
 
 
Η Αιγυπτιολογική Ομάδα Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΑΟΕΠΑ), ιδρυτικό μέλος του νεοϊδρυθέντος Ινστιτούτου Ανατολικών Μεσογειακών Σπουδών Αρχαιολογίας (ΙΑΜΣΑ), θα συμπληρώσει σύντομα δέκα χρόνια πρωτοποριακής έρευνας και διδασκαλίας επί των σημαντικοτέρων πτυχών του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού και της διαπολιτισμικής του παρουσίας και δράσης στην ευρύτερη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι η εδραίωση της Αιγυπτιολογίας στην Ελλάδα, η διενέργεια εξειδικευμένης έρευνας και η προσφορά καινοτόμων μαθημάτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Κοιτίδα της Γνώσης! Ο επίσημος ιστοχώρος της ΑΟΕΠΑ, εφαλτήριο γνώσης και κιβωτός ακαδημαϊκής σύμπραξης για τα θέματα της αρχαίας Αιγύπτου και της Ανατολικής Μεσογείου, θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα! 
 
Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της ΑΟΕΠΑ, στείλτε μήνυμα στο egyptology@aegean.gr ή ακολουθήστε μας στο Facebook!
 
 
 
 
Το Ινστιτούτο Ανατολικών Μεσογειακών Σπουδών Αρχαιολογίας (ΙΑΜΣΑ) ιδρύθηκε στις 20 Μαΐου 2011 στα πλαίσια της ημερίδας Ex Oriente Lux: η έρευνα και διδασκαλία των πολιτισμών της Αιγύπτου, Εγγύς Ανατολής και Κύπρου στα Ελληνικά Α.Ε.Ι., η οποία διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Αποτελεί ένα καινοτόμοδιεθνές, διατμηματικό και διεπιστημονικό κέντρο έρευνας, ανάδειξης και διδασκαλίας των αρχαίων πολιτισμών της Αιγύπτου, Εγγύς Ανατολής και Κύπρου, καθώς και των διαπολιτισμικών σχέσεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, από το τέλος της Παλαιολιθικής περιόδου έως και τους ιστορικούς χρόνους. Το ΙΑΜΣΑ τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο ΙΑΜΣΑ συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της ημεδαπής και αλλοδαπής μέσα από κοινές στοχευμένες δράσεις και διατμηματικά προγράμματα στον τομέα των ανατολικών πολιτισμών, της παιδείας και έρευνας. Η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου θα είναι σύντομα διαθέσιμη!
 
 

No comments: